Wat is Life coaching?

Coachen is ervoor zorgen dat iemand van A naar B komt. Een coach was oorspronkelijk een transportmiddel en het begeleiden daarvan was coachen. Coachen staat nu voor een specifieke manier van persoonlijke begeleiding: iemand zo begeleiden dat die persoon eigenaar blijft van de beoogde verandering.

 

Als life coach bied ik je ondersteuning bij het bereiken van een bepaald doel. Met behulp van allerhande coachingstechnieken probeer ik je tot nieuwe inzichten te brengen en help ik je bij het ontwikkelen van een overzicht over jouw persoonlijke situatie. Met behulp van respect, empathie en vertrouwen kan er een band ontstaan, waardoor ik je verder kan helpen op de punten waar je voorheen vast liep. Je bepaalt zelf het onderwerp en het doel van de coaching, waarbij ik help met het vinden van antwoorden. Als coach vraag ik dan ook om een actieve houding, waardoor ik kan inspelen op de behoefte om jezelf te ontplooien. Op die manier behaal je door middel van coaching, een investering in jezelf, een return on investment. We starten in een doorgaans coachingstraject met het in kaart brengen van de huidige realiteit, vanwaar we op zoek gaan naar een manier om verder te evolueren in de toekomst. Ik geloof sterk in de kracht van Rationeel Emotieve Therapie, wat dan ook stevig verweven is binnen mijn zelf ontwikkelde negen-stappenplan op weg naar de levenskunst, ofwel naar cloud nine.